Jouw droom...onze passie!


In 1983, op 12-jarige leeftijd maakte Dirk piloot en zaakvoerder zijn allereerste ballonvaart.  Vanaf dat moment kreeg hij de microbe voor het ballonvaren te pakken.  Hij begon eerst als crew, daarna piloot en later ook nog als instructeur.

Ondertussen heeft hij reeds meer dan 35 jaar ervaring en nog steeds met dezelfde passie als in de beginjaren.  De passagiers laten kennismaken met het vrije gevoel, de beleving op eenzame hoogte en hen nadien veilig terug aan de grond brengen is het mooiste wat er is...

Voorbereiding

Een  ballonvaart is niet louter een vaart met passagiers. Er komt heel wat meer bij kijken.  De voorbereiding van elke vaart begint meestal rond de middag.  Er wordt aandachtig gekeken naar de weersvoorspelling voor de komende uren.  Bij twijfel wordt er contact opgenomen met de meteorologen van Skeyes voor een tweede opinie.  

Bij gunstige weersomstandigheden voor een veilige ballonvaart wordt het licht op groen gezet en wordt er voor een avondvaart 2 uur voor zonsondergang afgesproken met de passagiers op het opstijgterrein.  Voor ochtendvaarten is dit een half uur voor zonsopkomst.


Ontvangst passagiers

Van zodra de passagiers aankomen op het opstijgterrein worden ze verwelkomt door onze crew.  Na de check-in wordt er een veiligheidsbriefing gegeven.  De crewschiet in actie en begint met het opbouwen van de ballon.  De ballon wordt gevuld en van zodra deze rechtstaat mogen de passagiers instappen.


Tijdens de vaart wordt er uitleg gegeven over de werking van de ballon, maar ook over de regio waar we overvaren.  Natuurlijk blijft er voldoende tijd over om in alle stilte (op het geluid van de branders na) te genieten van een onvergetelijke ballonvaart!


Landing  met mooie afsluiter

Na ruim een uur varen worden de passagiers voorbereid op de landing.  Dit is meestal het spannendste moment van de vaart  en tevens hét moment waarop de piloot zijn vaardigheden kan laten zien en de passagiers terug veilig aan de grond brengt.


De crew die al heel de vaart de ballon volgt zal altijd proberen bij de landing te zijn, en soms plukken ze de ballon uit de lucht.   Samen met de passagiers wordt het materiaal terug opgeborgen.  Voor velen de kans om het materiaal eens aan te raken en van dichtbij te bekijken waar ze net onder hebben gehangen.


Safe the best for last!  Net als de passagiers denken dat hun hele avontuur achter de rug is, pakken we nog uit met een kleine verrassing.  In "no time" wordt er een party tafel naar boven getoverd met bubbels en versnaperingen om in schoonheid te kunnen afsluiten.  De passagiers en de volgers wisselen hun verhalen uit, maar ook de piloot en crew vertellen soms spannende verhalen uit hun "ballonverleden"Opstijgen

Wanneer de mand de grond verlaat, gaat er voor de passagiers een heel andere wereld open.  Hun droom wordt werkelijkheid.  Ze aanschouwen het landschap vanuit een heel ander perspectief terwijl alles kleiner wordt. Stilaan neemt de rust en stilte de overhand.

Bij een avondvaart kan je genieten van de ondergaande zon terwijl je bij een ochtendvaart de zon kan zien opkomen. Dit levert steeds mooie foto's op omdat de kleuren het mooist zijn in de ochtend of de avond.

Af en toe gaan we ook wat lager varen en komt de crew met de volgwagens wat dichterbij.  De passagiers kunnen zwaaien of even kort iets "roepen" naar familie of vrienden die vanop de grond de ballon volgen.