Ballonvaart Vlaanderen

Standaard vaarten

Ballonvaart met vertrek op onze vaste opstijgpaatsen in Vlaanderen

Bij een standaard ballonvaart zal u meevaren in één van onze ballonnen. De maximale capaciteit per ballon is 10 passagiers. Er kan reeds geboekt worden vanaf 1 persoon. In dat geval zal je meevaren met andere passagiers. Voor een  standaardvaart kan je intekenen in twee zones:

  •      Zone 1 => mogelijke opstijglocaties: Waasmunster – Overmere – Wachtebeke – Stekene
  •      Zone 2 => mogelijke opstijglocaties: Denderleeuw – Zottegem

De dag van de vaart neemt u met ons contact op tussen 13u00 en 13u30 op het nummer 0476/438.463 om te zien of de vaart kan doorgaan. Op dat moment zal de piloot je kunnen doorgeven waar er exact binnen de door jouw gekozen zone wordt opgestegen en om hoe laat je ter plaatse verwacht wordt.  Opstijgen gebeurt ongeveer anderhalf uur voor zonsondergang.


Bij een boeking kies je één van beide zones.  De dag van de vaart wordt er binnen die zone opgestegen in functie van de windrichting, zodat wij onze passagiers steeds een vaart van minimaal 1 uur effectieve vluchtduur kunnen garanderen.
Vóór elke vaart krijgen de passagiers een veiligheidsbriefing. Tijdens de vaart wordt er voldoende uitleg gegeven over de werking van de ballon en kan u genieten van het mooie landschap. Na ruim een uur moeten de passagiers zich klaarmaken voor de landing die ofwel zacht of sportief kan zijn.  Tot slot worden de passagiers gedoopt en klinken we op de vaart met een glas cava en versnaperingen.

 

De passagiers zorgen zelf voor één of meerdere volgwagen(s) om terug te keren na de vaart. (de volgwagens kunnen indien gewenst onze jeep volgen tijdens de vaart zodat ze bij de landing aanwezig zijn).  Wie geen transport kan voorzien na de vaart kan mits een vergoeding (15 euro p.p.) door ons worden teruggebracht naar het opstijgterrein.  In dat geval dienen we hiervan minstens 3 dagen vóór de vaart op de hoogte worden gebracht.

 

Hieronder de all-in prijs voor een standaardvaart onder professionele begeleiding.

  •      Prijs per persoon => 160€ * inclusief cava na de vaart!
  •      Kinderen onder 14 jaar => 125€ mits begeleiding van een volwassene

Verzekering en BTW zijn in de prijs inbegrepen.

(*) transfert niet inbegrepen – kortingen niet cumuleerbaar met andere acties

 

Wens je te boeken of wil je meer info mail dan naar contact@info-ballonvaarten.be